Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Damme

Direct energie vergelijken in Damme? Geholpen door de energievergelijker vind je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Essent en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Damme het goedkoopste contract aanbiedt. Ook lees je via de energievergelijker waardevolle info over zaken als het ideale overstapmoment en info over een energieneutrale woning. Daarbij geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Damme
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,368
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 210,00.

Snel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Damme?

Wij zien meer en meer energieleveranciers in Damme. Van Lampirus tot en met Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 bedrijven. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het net van Ieh. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Damme is in april 2024? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Damme, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de tool bekijk je moeiteloos een product dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Damme

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Verschillende termijnen
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom leveranciers en de prijzen verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Damme heet Ieh. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Damme wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Damme

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Damme
 • Populaire CV: AWB
 • Groene stroom: 0,199%
 • Postcode: 8340
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1580 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,368
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-damme

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Damme is dit gemiddeld zo’n 1450 m3 en 3435 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Betreffende prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu de totaallijst met alle grote aanbieders van energie. Bij elk contract lees jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Damme, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een goede kortingsactie in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.lampiris.be en www.wasewind.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Damme


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €300 winst geven. Maar, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand lees je 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Bezuinigadvies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Advies 4: het dak isoleren.
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Damme. Dan betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelovereenkomsten. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Damme. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard regelt de gekozen leverancier de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer een nieuwe maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook Eni. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. De betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van deze website bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Damme vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Damme en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Damme

Het merendeel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Damme. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Damme vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Damme bestaan er meerdere activiteiten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8340. In deze buurt kan je meer en meer tegen een gunstig tarief participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Mega prijzen april 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente