Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lapscheure

Eenvoudig energie vergelijken in Lapscheure? Geholpen door energiehunter.be vind je supersnel alle relevante energiebedrijven zoals Watz & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Lapscheure voor jou de beste prijs heeft. Voorts verzamel je via de energievergelijker praktische info over items als bijv. stroomtarieven en de slimme meter. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Damme
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 275,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lapscheure?

We zien best veel energieleveranciers beschikbaar in Lapscheure. Dit loopt van Poweo tot en met Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lapscheure is in juli 2024? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Middels onze handige vergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Lapscheure, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties in de vergelijkingstool checkt men moeiteloos een energie-abonnement dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lapscheure

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Iedereen slimmer verbruiken!
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Ook flexibele prijzen
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Lapscheure betreft Ieh. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Damme valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Lapscheure

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Damme
 • CV Merk: Atag
 • Aandeel duurzaam: 18,30%
 • Postcodegebied: 8340
 • Mazout verbruik: 2600 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-lapscheure

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Als eerste je huis en woningdetails. Dit gaat over omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Lapscheure is dit gemiddeld zo’n 1440 m3 & 3500 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat volgt is een overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Van ieder contract vind je voorwaarden zoals type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Lapscheure, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een passende prijsaanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Denk aan www.essent.be of www.belpower.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Lapscheure


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €370 bonus betekenen. Echter, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Hierna vind jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: let op het energielabel
 • Advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Praktisch advies 5: kies voor een klokthermostaat

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Lapscheure. Op die manier realiseer je de hoogste besparing. Toch, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat het energietarief is. En mogelijk ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Lapscheure. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij ieder jaar een concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Zoals Eneco, ENGIE en Trevion. Daarna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan via de site van de maatschappij?

Geholpen door www.energiehunter.be tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.trevion.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage kosten en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lapscheure vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Lapscheure en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lapscheure

Het merendeel van de leveranciers bieden inmiddels groene stroom in Lapscheure. Echter is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Lapscheure vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Damme bestaan er tegenwoordig allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8340. In deze buurt kan je steeds vaker extra voordelig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus afsluiten.