Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oostkerke

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Oostkerke? Met behulp van de energievergelijker check je overzichtelijk alle verkrijgbare energiebedrijven. Je kunt denken aan Luminus en Belpower. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Oostkerke prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vergaar je via onze vergelijker bruikbare informatie over zaken zoals energiegebruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Damme
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende providers vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 485,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oostkerke?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Oostkerke. Van Lampirus tot aan OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Deze maatschappijen lopen allemaal via het netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oostkerke is op dit moment? Geef snel de eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Maar, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze handige vergelijker tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Oostkerke, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Middels keuzes in onze vergelijker achterhaal je simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oostkerke

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Alles beheren via de klantzone
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Exclusieve kortingen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder heeft weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Oostkerke betreft Ieh. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Damme wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Oostkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Damme
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 18,50%
 • Postcode: 8340
 • Gem. mazout: 2620 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-oostkerke

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Oostkerke is dat gemiddeld 1450 m3 + 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende looptijd kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Gewoonlijk kan het uit om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle mogelijke maatschappijen en contracten. Bij elk contract zoek jij data met betrekking tot type stroom/gas, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Oostkerke, en nieuwe contracten bonus. Kies de maatschappij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie gespot? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.luminus.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oostkerke


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €250 rendement bieden. Daartegenover, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna vind jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: nemen van led verlichting
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bezuinigadvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Advies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktische tip 5: zet de verwarming een graadje lager

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Oostkerke. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Doorgaans kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Oostkerke. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij 1 jarige contracten krijg jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verzorgt de toekomstige maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer een nieuwe energieaanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk Energy People. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oostkerke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Oostkerke en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Oostkerke

Bijna alle maatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Oostkerke. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Kies dan een filter voor “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Oostkerke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Damme bestaan er tegenwoordig meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8340. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht met financiële bonussen deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Huis met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Elegant afsluiten.