Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zuienkerke

Gemakkelijk energie vergelijken in Zuienkerke? Dankzij de energievergelijker vind je snel en simpel alle relevante energie aanbieders zoals Luminus & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Zuienkerke de laagste prijs biedt. Verder check je op deze website waardevolle informatie over topics als bijvoorbeeld energiegebruik in de regio en info over duurzame energie. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zuienkerke
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,370
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Eenvoudig besparen tot wel € 375,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zuienkerke?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Zuienkerke. Van Lampirus tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energie-aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zuienkerke is? Voer gelijk de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van de energievergelijker tref je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Zuienkerke, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v jouw input in de vergelijkingstool zoek jij gemakkelijk een energie-abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zuienkerke

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Online prijs berekenen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Wat kost energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zuienkerke is Ieh. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per regio weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Zuienkerke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Zuienkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zuienkerke
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 0,201%
 • Postcodegebied: 8377
 • Mazout: 1600 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,370
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-zuienkerke

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dat betreft aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Zuienkerke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1460 m3 & 3445 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake looptijd zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Door de bank genomen is het een goed idee om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk abonnement check je voorwaarden aangaande soort energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zuienkerke, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. Onder andere www.octaplus.be of www.zeno.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Zuienkerke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €390 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder tref je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Advies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Zuienkerke. Zodanig is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energie industrie werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Zuienkerke. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw gekozen energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Ook kies je de startdatum van het abonnement. Jullie aanstaande energiemaatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.engie.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Zuienkerke vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Zuienkerke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Zuienkerke

Tal van leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Zuienkerke. Toch zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Zuienkerke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Zuienkerke bestaan er tegenwoordig vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8377. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Lampirus prijzen maart 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente