Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meetkerke

Eenvoudig energie vergelijken in Meetkerke? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle erkende aanbieders als bijv. Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Meetkerke de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s zoals tarieven en duurzame verwarmingsbronnen. Verder vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zuienkerke
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 445,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Meetkerke?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Meetkerke. Dat loopt van Poweo tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 35 aanbieders. Deze aanbieders werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meetkerke voor jou is? Voer vlug je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Met behulp van onze handige vergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Meetkerke, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties maken in onze vergelijker detecteer je zonder problemen een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Meetkerke

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Slimme Tado thermostaat
 • Eneco: Verstand van zaken!
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom leveranciers en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er verschillende netbeheerders actief zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Meetkerke betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Zuienkerke wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Meetkerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zuienkerke
 • CV Merk: Vaillant
 • Groene energie: 18,90%
 • Postcodegebied: 8377
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2660 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-meetkerke

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Meetkerke is dat gemiddeld 1470 m3 + 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Deze aspecten hebben invloed op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. Normaal is het slim om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement lees jij specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Meetkerke, en de overstapbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte korting tussen de resultaten? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.luminus.be of www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Meetkerke


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €330 opleveren. Maar, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters vind jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Bezuinigadvies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Meetkerke. Zodoende is de besparing het grootst. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En soms krijg jij daarnaast ook een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Meetkerke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elk jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt de gekozen gas en stroom organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bedrijven als Luminus, Essent + Wase Wind. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze website bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Met behulp van lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Meetkerke vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Meetkerke en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Meetkerke

Tal van maatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Meetkerke. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Meetkerke vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Zuienkerke zien we nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8377. In de regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Essent overstappen.