Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zandvoorde

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Zandvoorde? Door gebruik te maken van de Energiehunter vergelijk je snel en simpel alle relevante energiebedrijven als bijv. Eneco & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Zandvoorde de laagste prijs hanteert. Daarbij check je via onze vergelijker nuttige informatie informatie over thema’s zoals energiegebruik in de regio en verschillende contracttypes. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oostende
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1500 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Zandvoorde?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in Zandvoorde. Van Eneco tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags tellen we ruim 25 providers. Deze maken allemaal gebruik van de leidingen van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zandvoorde is voor jouw situatie? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze tarievencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Zandvoorde, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Middels de keuzevakjes in de tool detecteert men simpel en snel een energie-abonnement dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zandvoorde

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Positieve energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De producten van aanbieders en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Zandvoorde is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Oostende wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Zandvoorde

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Oostende
 • CV ketel: Benraad
 • Aandeel groen: 19,50%
 • Centrale postcode: 8400
 • Mazout consumptie: 2720 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1500 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-zandvoorde

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Zandvoorde is het gemiddelde verbruik ong. 1500 m3 plus 3345 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Doorgaans kan het uit om eens per jaar een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je een tabel met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk contract achterhaal je specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zandvoorde, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. O.a. www.essent.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Zandvoorde


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €385 voordeel geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: brengt tochtweringen aan bij deuren en ramen
 • Praktisch advies 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Bespaartip 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? Onze experts geven als tip: maak een sport van het overstappen in Zandvoorde. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Zandvoorde. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een dergelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw betreffende aanbieder de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste energieleverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of Comfort Energy. Tevens bepaal je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Geholpen door de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zandvoorde vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zandvoorde en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Zandvoorde

Veel bedrijven verschaffen onderwijl groene stroom in Zandvoorde. Echter zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan een filter voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij erkende groene energieleveranciers in Zandvoorde vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Oostende bestaan er tegenwoordig allerlei activiteiten binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8400. In deze regio kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Lampirus overstappen.