Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wenduine

Direct energie vergelijken in Wenduine? Middels www.energiehunter.be ontdek je supersnel alle bekende leveranciers als Engie & Poweo. Schets jouw situatie, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Wenduine de scherpste prijs kan bieden. Daarbij lees je op deze pagina praktische informatie over topics als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en concrete energiebespaartips. Ook vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: De Haan
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende leverancierseenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 265,00.

Zonder problemen overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Wenduine?

We zien nogal wat energieleveranciers actief in de regio Wenduine. Dat loopt uiteen van Antargaz tot een speler als Mega, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig moet je een keuze maken uit ruim 40 aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energiemaatschappij actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wenduine is voor jouw verbruik? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van onze prijzencheck tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Wenduine, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker bekijk jij zonder problemen een overeenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Wenduine

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Verschillende termijnen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Wenduine is Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente De Haan valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Wenduine

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: De Haan
 • CV Merk: Cenvax
 • Aandeel groen: 19,70%
 • Hoofdpostcode: 8420
 • Verbruik Mazout: 2740 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-wenduine

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Wenduine gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1510 m3 + 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Inzake contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak loont het om ieder jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij elk contract zie jij voorwaarden m.b.t. type energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Wenduine, en de eventuele korting. Kies de leverancier die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie prijsaanbieding gespot? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.luminus.be + www.aspiravi.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Wenduine


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €325 winst geven. Evenwel, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaartip 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bespaartip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktische tip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Wenduine. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Toch, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie hanteren we: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Wenduine. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je jaarlijks zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw betreffende energieleverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe maatschappij. Onder andere Luminus, Lampiris of natuurlijk Antargaz. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie toekomstige gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de energievergelijker tref je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wenduine vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Wenduine en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Wenduine

De meeste energie aanbieders verschaffen ondertussen groene stroom in Wenduine. Echter kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Wenduine vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente De Haan zien we steeds meer stappen met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8420. In deze woonplaats kan je steeds vaker met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Check ook Elegant overstappen.