Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wilskerke

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Wilskerke? Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je moeiteloos alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn Essent & Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en check welke energieleverancier in Wilskerke prijstechnisch het meest interessant is. Verder verzamel je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als o.a. verschillende aanbieders en de slimme meter. Daarnaast komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Middelkerke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijennaast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparing loopt op tot € 260,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wilskerke?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Wilskerke. Dit varieert van Essent tot aan Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig zijn het zo’n 30 maatschappijen. Deze aanbieders lopen allemaal via de leidingen van Imewo. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wilskerke is in juli 2024? Voer moeiteloos jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze energie tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Wilskerke, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v filters in de prijzenvergelijker zoekt men simpel en snel een energieovereenkomst dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wilskerke

 • Engie: Denkt met jou mee over besparen
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Diverse looptijden
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders actief zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Wilskerke betreft Imewo. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Middelkerke wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. Als er sprake is van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Wilskerke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Middelkerke
 • Populaire CV: Faber
 • Aandeel groen: 19,90%
 • Postcodegebied: 8431
 • Mazout verbruik: 2760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-wilskerke

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Wilskerke ligt dat gemiddeld op circa 1520 m3 plus 3365 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of specifieke model (variabele) prijzen. Gewoonlijk is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Er volgt nu een opsomming met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij ieder contract vind je info over type stroom/gas, duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wilskerke, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Dit kan zijn www.octaplus.be of natuurlijk www.eneco.be. De betreffende energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Wilskerke


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 besparen. Daarentegen, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna tref je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bezuinigadvies 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Bezuinigtip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Wilskerke. Daarna is de besparing het grootst. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wilskerke. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt je nieuwe gas en stroom aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Ebem. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Wilskerke vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Wilskerke en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Wilskerke

De meeste energieleveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Wilskerke. Toch kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Wilskerke vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de streek van de gemeente Middelkerke bestaan er verscheidene opdrachten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8431. In deze plaats kan je wellicht zeer betaalbaar meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Antargaz overstappen.