Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leffinge

Eenvoudig energie vergelijken in Leffinge? Via de energievergelijker achterhaal je moeiteloos alle interessante energieleveranciers. Voorbeelden zijn Engie & Belpower. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Leffinge voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je op onze website handige informatie over zaken als o.a. overstappen en handige bespaartips. Verder vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Middelkerke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Enorme besparingen tot wel € 290,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Leffinge?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Leffinge. Dat loopt van Essent tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 20 providers. Deze maatschappijen gebruiken allen de infrastructuur van Imewo. Het is niet te doen om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leffinge is in juli 2024? Geef snel de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de energiehunter check je rap de goedkoopste energieleverancier van Leffinge, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door keuzes in de Energiehunter zoek jij zonder problemen een overeenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Leffinge

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten aanbieders en de kosten verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Leffinge is Imewo. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Middelkerke wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imewo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Stats & Facts Leffinge

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Middelkerke
 • CV ketel: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 20,00%
 • Hoofdpostcode: 8432
 • Verbruik stookolie: 2770 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-leffinge

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Leffinge is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 + 3370 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Dikwijls loont het om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement bekijk jij gegevens als oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Leffinge, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.octaplus.be + www.zeno.be. De nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Leffinge


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €375 bonus betekenen. Desondanks, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters bekijk je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktisch advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bezuinigadvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bezuinigtip 5: check regelmatig de radiatoren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Leffinge. Zodanig is de besparing het grootst. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Normaal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie hanteren we: langlopende contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Leffinge. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt je aanstaande organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en ga voor een nieuwe partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en ook ZENO. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.belpower.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Leffinge vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Leffinge en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Leffinge

Een aanzienlijk deel van de organisaties leveren ondertussen groene stroom in Leffinge. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat organisaties echt helemaal groen zijn? Ga dan voor het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Leffinge vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Middelkerke onderscheiden we diverse acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8432. In deze buurt kan je in toenemende mate extra voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Engie juli 2024.