Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Pieters-Kapelle

Direct energie vergelijken in Sint-Pieters-Kapelle? Dankzij de energievergelijker vind je supersnel alle grote energieleveranciers als Watz & Belpower. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Sint-Pieters-Kapelle voor jou de beste prijs heeft. Tevens vergaar je op energiehunter.be praktische info over onderwerpen als verbruik in de regio en salderen. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Middelkerke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote leverancierseenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 480,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Sint-Pieters-Kapelle?

We zien flink wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Sint-Pieters-Kapelle. Dit loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 energie aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Imewo. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Pieters-Kapelle is voor jouw situatie? Geef direct de benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van onze tarievencheck vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Sint-Pieters-Kapelle, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Door middel van selecties in de tarievenvergelijker checkt men probleemloos een product dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Pieters-Kapelle

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energietarieven zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Sint-Pieters-Kapelle is Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Middelkerke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Sint-Pieters-Kapelle

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Middelkerke
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 20,30%
 • Hoofdpostcode: 8433
 • Mazout consumptie: 2800 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-sint-pieters-kapelle

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Sint-Pieters-Kapelle ligt dat gemiddeld op circa 1540 m3 en 3385 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze factoren hebben invloed op de energiekosten.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle erkende energie aanbieders. Bij elk pakket lees jij details over herkomst van stroom en gas, abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Sint-Pieters-Kapelle, en de overstapbonus. Kies de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante kortingsactie gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be en ook www.elegant.be. Jouw aanstaande energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Je komt nooit zonder gas en stroom in Sint-Pieters-Kapelle


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 rendement bieden. Maar, wil jij nog meer adviezen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktische tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigtip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Sint-Pieters-Kapelle. Zo ben je het voordeligst uit. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Sint-Pieters-Kapelle. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw gekozen organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE en ook Energie 2030. Hierna bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels onze vergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Sint-Pieters-Kapelle vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Sint-Pieters-Kapelle en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Pieters-Kapelle

Het gros van de energieleveranciers leveren inmiddels groene stroom in Sint-Pieters-Kapelle. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groen uit NL”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Sint-Pieters-Kapelle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Middelkerke zien we vele stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8433. In deze buurt kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook OCTA+ juli 2024.