Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westende

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Westende? Aan de hand van onze vergelijker achterhaal je moeiteloos alle relevante bedrijven als bijv. Mega & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Westende het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je via de Energiehunter uitgebreide info over onderwerpen als bijv. de netbeheerder en vaste of variabele tarieven. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Middelkerke
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,422
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 385,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Westende?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Westende. Dit varieert van Engie tot OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 maatschappijen. Deze maatschappijen werken uitsluitend met de infrastructuur van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke organisaties actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westende voor jou is? Vul gelijk de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als een storing, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energiehunter bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Westende, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Door middel van jouw input in de vergelijkingstool check jij zonder problemen een energiecontract dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Westende

 • Engie: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Online inzicht in verbruik
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat kost energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Westende heet Imewo. De prijzen voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Middelkerke valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Westende

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,422
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-westende

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Westende ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 plus 3400 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Vul het aantal kWh in dat je panelen opleveren. De data die je invult dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Inzake prijs zekerheden kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het slim om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij ieder contract check je informatie aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Westende, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die past bij jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een populaire prijsaanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de energiemaatschappij. Onder andere www.lampiris.be of www.ebem.be. De gekozen energie-aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Westende


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €340 rendement bieden. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Praktische tip 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Praktisch advies 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bespaaradvies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaartip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts adviseren: regel jaarlijks het overstappen in Westende. Op die manier maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Westende. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak regelt jouw betreffende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE + Energy People. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw toekomstige energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.belpower.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Westende vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Westende en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Westende

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden ondertussen groene stroom in Westende. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Westende vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Middelkerke zijn er verscheidene opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8434. In deze omgeving kan je in toenemende mate extra voordelig participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Check ook Watz juli 2024.