Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Eernegem

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Eernegem? Met behulp van energiehunter.be achterhaal je gemakkelijk alle interessante leveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Eernegem de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over onderwerpen als o.a. tarieven en uitleg over jouw energierekening. Tevens geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ichtegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,43
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 240,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Eernegem?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Eernegem. Dat gaat van Engie tot Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik zijn het zo’n 35 aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Eernegem is op dit moment? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze handige vergelijker ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Eernegem, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van jouw input in de vergelijkingstool vind je probleemloos een energieproduct dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Eernegem

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom aanbieders en de onkosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Eernegem is Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ichtegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Eernegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Ichtegem
 • Populair merk: Bulex
 • Aandeel groen: 21,40%
 • Postcode: 8480
 • Aantal mazout liters: 2910 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,43
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-eernegem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Eernegem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1595 m3 plus 3440 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het slim om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk contract bekijk je specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Eernegem, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieder tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van het bedrijf. Bijv. www.essent.be en www.aspiravi.be. Jouw nieuwe energieleverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Eernegem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €325 rendement bieden. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via onze hunters bekijk je 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Bespaaradvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktische tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Eernegem. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Eernegem. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg je elk jaar deze scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de nieuwe gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste of voordeligste aanbieder. Bijv. Luminus, Lampiris of Belpower. Daarnaast bepaal je de ingangsdatum (start levering). De nieuwe aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Middels energiehunter.be tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van voordelige tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Eernegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Eernegem en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Eernegem

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren onderhand groene stroom in Eernegem. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Eernegem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Ichtegem kennen we steeds meer opdrachten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8480. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco energie.