Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bissegem

Zonder problemen energie vergelijken in Bissegem? Door gebruik te maken van deze website achterhaal je gemakkelijk alle interessante aanbieders. Je kunt denken aan Engie en Aspiravi. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Bissegem prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast check je op energiehunter.be belangrijke informatie over thema’s als energiegebruik in de regio en duurzame verwarmingsbronnen. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Kortrijk
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,435
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenvergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 245,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bissegem?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Bissegem. Van Poweo tot aan Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke energiebedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bissegem is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energieleveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van de energievergelijker vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bissegem, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via keuzes in onze vergelijker zoek jij probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bissegem

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: 100% gegarandeerd groene stroom
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Altijd bereikbaar

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er diverse netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Bissegem betreft Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Kortrijk wordt transport van het aardgas beheerd door Imewo. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Kerngegevens Bissegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortrijk
 • Populair merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 21,90%
 • Postcode: 8501
 • Mazout: 2960 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,435
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-bissegem

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Bissegem is het gemiddelde verbruik ong. 1415 m3 en nog eens 3465 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Omtrent looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is een tabel met alle interessante energieleveranciers. Van elk abonnement zie je gegevens met betrekking tot oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, de prijzen van gas en elektra in Bissegem, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw budget.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieding tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Zoals www.lampiris.be en ook www.aspiravi.be. De gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Bissegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €365 voordeel geven. Maar, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder bieden wij 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigadvies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktische tip 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaartip 3: zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat.
 • Praktische tip 4: spouwmuren isoleren.
 • Tip 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Bissegem. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bissegem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de gekozen gas en stroom aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan OCTA+, ENGIE of Wase Wind. Hierna neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je aanstaande organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lagere tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Bissegem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bissegem en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bissegem

Bijna alle organisaties faciliteren op dit moment groene stroom in Bissegem. Op dit front is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit NL”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Bissegem vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Kortrijk kennen we steeds meer projectenmet een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8501. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht relatief goedkoop meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Lampirus energie.