Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bellegem

Direct energie vergelijken in Bellegem? Via onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle interessante maatschappijen als Mega & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Bellegem de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je via de energievergelijker waardevolle informatie over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortrijk
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,437
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende bedrijven eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 255,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Bellegem?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Bellegem. Dit varieert van Antargaz tot en met OCTA+, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 35 energie aanbieders. Deze leveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas & stroom organisaties actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bellegem is die past bij jouw verbruik? Geef gemakkelijk de gevraagde gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: kijk ook naar service. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Middels onze prijzencheck vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bellegem, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Aan de hand van keuzes in de tarievenvergelijker zoek je simpel en snel een contract dat matcht met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bellegem

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Inzicht in energiegebruik
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Eenvoudig verbruik inzien

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van aanbieders en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net verwerkt weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bellegem heet Imewo. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Kortrijk wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Bellegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortrijk
 • Populaire CV: Bosch
 • Aandeel groen: 22,10%
 • Postcodegebied: 8510
 • Aantal mazout liters: 2980 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,437
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-bellegem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Bellegem is dat gemiddeld 1425 m3 en 3475 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. In algemene zin is het verstandig om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle mogelijke aanbieders van energie. Bij alle contracten check jij informatie met betrekking tot type energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Bellegem, en de eventuele korting. Selecteer de partij die in lijn is met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire aanbieder gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.essent.be en ook www.ecopower.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bellegem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €370 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter check je 5 handige bespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigtip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Bezuinigadvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bellegem. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bellegem. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt je aanstaande energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Aspiravi. Vervolgens selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Geholpen door energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Bellegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Bellegem en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Bellegem

Een groot deel van de organisaties bieden onderwijl groene stroom in Bellegem. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Bellegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Kortrijk zien we allerlei initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8510. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Elegant energie.