Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Harelbeke

Zonder problemen energie vergelijken in Harelbeke? Met behulp van deze website achterhaal je supersnel alle relevante energieleveranciers als bijvoorbeeld Mega & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Harelbeke de beste deal heeft! Daarnaast lees je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over zaken als gastarieven en zakelijke energie. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Harelbeke
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle leveranciersin een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 260,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Harelbeke?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Harelbeke. Van Lampirus tot een speler als Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 35 organisaties. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Infrax West. Het is niet te doen om zelf alle tarieven te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke organisaties in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Harelbeke is voor jouw situatie? Geef hierna de gevraagde gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Harelbeke, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filteren in de vergelijkingstool vindt men zonder problemen een contract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Harelbeke

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Watz: Exclusieve kortingen
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Online inzicht in verbruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De producten van energie-aanbieders en de tarieven zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Harelbeke betreft Infrax West. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Harelbeke valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Infrax West. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Harelbeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Harelbeke
 • CV Merk: Pelgrim
 • Groene stroom: 0,187%
 • Hoofdpostcode: 8530
 • Verbruik Mazout: 1570 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-harelbeke

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Harelbeke is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 en 3500 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Laat dit dan open. Inzake contracttermijn zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. In de regel is het slim om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van alle contracten vind je informatie zoals herkomst energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Harelbeke, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieder gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be en www.wasewind.be. Jouw toekomstige maatschappij regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Harelbeke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €285 besparen. Echter, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna bekijk je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: nemen van led verlichting
 • Praktische tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktische tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Harelbeke. Dan bespaar je het meeste geld. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En misschien krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Harelbeke. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt jouw toekomstige energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE of Ecopower. Daarna kies je de ingangsdatum van het contract. De aanstaande gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.luminus.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en grote welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Harelbeke vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Harelbeke en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Harelbeke

Veel maatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Harelbeke. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer dan een filter voor “Groen uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Harelbeke vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Harelbeke zien we vele projectenmet een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8530. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Watz.


Alle plaatsen in deze gemeente