Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kuurne

Zonder problemen energie vergelijken in Kuurne? Via onze website vergelijk je snel en simpel alle erkende energiebedrijven zoals Engie en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Kuurne de laagste prijs biedt. Bovendien check je via onze vergelijker belangrijke info over zaken zoals energieproblemen en alternatieven voor de CV-ketel. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kuurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,380
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers onder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 210,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Kuurne?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Kuurne. Dit varieert van Poweo tot aan OCTA+, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 35 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Infrax West. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke bedrijven actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kuurne voor jou is? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Echter, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door middel van de energievergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Kuurne, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van filteren in onze vergelijker detecteer jij moeiteloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Kuurne

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Altijd scherpe acties
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Met handige bespaartips voor energie
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Kuurne is Infrax West. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Kuurne wordt transport van het aardgas beheerd door Infrax West. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Kuurne

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kuurne
 • Populaire CV: Oertli
 • Groene stroom: 0,186%
 • Centrale postcode: 8520
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1560 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,380
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-kuurne

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Dat betreft het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Kuurne ligt dit gemiddeld op 1510 m3 & 3495 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Kies soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Wat betreft looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de totaallijst met alle interessante energie aanbieders. Van elk abonnement tref jij informatie aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Kuurne, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige leverancier tussen de resultaten? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Bijv. www.essent.be en www.energypeople.be. Jouw nieuwe aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Kuurne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €325 korting realiseren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand check jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigtip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bespaaradvies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kuurne. Daarna ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat geval kun je wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Kuurne. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, doorgaans regelt je toekomstige energie-aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, Essent of natuurlijk Comfort Energy. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie nieuwe energiemaatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kuurne vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Kuurne en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Kuurne

Tal van energieleveranciers leveren momenteel groene stroom in Kuurne. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Neem dan zeker weten “Groen uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Kuurne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Kuurne bestaan er steeds meer stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8520. In deze omgeving kan je vaak financieel aantrekkelijk meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Op termijn moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega.