Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bredene

Gemakkelijk energie vergelijken in Bredene? Door gebruik te maken van de energievergelijker vind je eenvoudig alle relevante energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz en Comfort Energy. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Bredene de scherpste prijs kan bieden. Verder check je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over items als bijvoorbeeld gastarieven en salderen. Daarnaast geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bredene
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 200,00.

Probleemloos overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Bredene?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Bredene. Van Poweo tot en met Watz, er zijn opties bij de vleet. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Imewo. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bredene is die past bij jouw verbruik? Geef hierna de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze prijzencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Bredene, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van keuzes in de tool detecteren jullie verrassend eenvoudig een abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Bredene

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Grip op verbruik en de kosten
 • Lampiris: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Transparante prijzen
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Inzicht in energiegebruik
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er meerdere beheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Bredene is Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Bredene is de aardgas netbeheerder Imewo. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Bredene

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Bredene
 • CV Merk: Faber
 • Aandeel duurzaam: 0,18%
 • Centrale postcode: 8450
 • Verbruik Mazout: 1500 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-bredene

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Bredene is dat gemiddeld 1480 m3 en nog eens 3465 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kan men gaan voor producten van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke energieleveranciers. Van ieder contract zoek je gegevens met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Bredene, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die matcht met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieder gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bredene


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €255 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Via de energiehunter bekijk je vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: wassen op 30 graden
 • Bezuinigadvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Bezuinigtip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 4: een modulerende thermostaat gebruiken.
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Bredene. Zo ben je het voordeligst uit. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in beginsel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Bredene. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt de betreffende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Essent + Watz. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Middels deze website ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Bredene vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Bredene en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Bredene

Tal van bedrijven ondersteunen op dit moment groene stroom in Bredene. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Selecteer dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Bredene vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Bredene zijn er allerlei opdrachten rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8450. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler in de woning
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz prijzen maart 2024.