Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gistel

Op je gemak energie vergelijken in Gistel? Geholpen door deze website ontdek je snel en simpel alle verkrijgbare energiebedrijven zoals Luminus en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Gistel de scherpste prijs kan bieden. Ook lees je op energiehunter.be handige info over topics als bijv. tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Verder geven we 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gistel
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,376
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Enorme besparingen tot wel € 325,00.

Eenvoudig overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Gistel?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Gistel. Dat gaat van Engie tot een speler als Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig tellen we ruim 20 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met het elektra- en gasnetwerk van Imewo. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke aanbieders mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gistel is voor jouw situatie? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door middel van de energietarievenvergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Gistel, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is mogelijk. Door middel van selecties maken in de tool achterhaal jij simpel en snel een abonnement dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Gistel

 • Engie: Online prijs berekenen
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Altijd inzicht in het verbruik
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Watz: Ook met zonnepanelen
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Reken jouw energiekoste online uit

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Gistel heet Imewo. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gistel is de aardgas netbeheerder Imewo. Bij een storing wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Gistel

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Gistel
 • CV Merk: Ferroli
 • Groene energie: 0,182%
 • Centrale postcode: 8470
 • Verbruik Mazout: 1520 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,376
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-gistel

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Gistel is het gemiddelde verbruik ong. 1490 m3 en 3475 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake contractduur kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Door de bank genomen is het verstandig om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle contracten achterhaal jij informatie zoals soort stroom/gas, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Gistel, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte kortingsactie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.engie.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Gistel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €375 korting realiseren. Daartegenover, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via onze hunters profiteer je van 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Tip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktisch advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Tip 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Gistel. Dan betaal je het minst voor je energie. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Normaliter wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Gistel. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel verwerkt jouw gekozen energie-aanbieder de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieleverancier. Denk aan Luminus, ENGIE en ook Ebem. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De toekomstige maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door energiehunter.be achterhaal je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Gistel vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gistel en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Gistel

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen inmiddels groene stroom in Gistel. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Gistel vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Gistel zien we allerlei activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8470. Als inwoner van deze plaats kan je soms relatief goedkoop meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Essent.


Alle plaatsen in deze gemeente