Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Otegem

Snel online energie vergelijken in Otegem? Geholpen door de energievergelijker achterhaal je snel en simpel alle erkende energieleveranciers als o.a. Eneco & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Otegem de beste deal heeft! Verder bekijk je op energiehunter.be handige informatie over thema’s zoals energiebelastingen en zakelijke energie. Tevens komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zwevegem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 460,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Otegem?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Otegem. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 30 energieleveranciers. Deze nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Otegem voor jou is? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Met behulp van de energievergelijker vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Otegem, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Via keuzes in de prijzenvergelijker bekijk jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Otegem

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Online facturen bekijken
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Diverse looptijden
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De condities van energie-aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat beheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Otegem is Infrax West. De kosten van het netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Zwevegem wordt transport van het aardgas beheerd door Infrax West. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Otegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zwevegem
 • CV Merk: Fasto
 • Groene stroom: 23,00%
 • Postcodegebied: 8553
 • Verbruik Mazout: 1560 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-otegem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Otegem ligt dat gemiddeld op circa 1470 m3 & 3305 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten aanzien van contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle interessante energieleveranciers. Bij alle pakketten zoek je voorwaarden m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Otegem, en de welkomstkorting. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een populaire aanbieder gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. Denk aan www.luminus.be of www.ebem.be. De door jou gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Otegem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €270 bonus betekenen. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna lees jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: kouder douchen
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Otegem. Dan realiseer je de hoogste besparing. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Meestal worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Otegem. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw aankomende organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies een nieuwe leverancier. Onder andere Eneco, ENGIE + Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende gas en stroom leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Middels de energievergelijker vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Otegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Otegem en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Otegem

Het merendeel van de aanbieders ondersteunen momenteel groene stroom in Otegem. Op dit front is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Otegem vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Zwevegem kennen we nogal wat acties volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8553. In deze regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Watz diensten.