Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Moen

Op je gemak energie vergelijken in Moen? Via de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle grote bedrijven. Voorbeelden zijn Mega en Antargaz. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Moen het goedkoopste contract aanbiedt. Verder check je op energiehunter.be bruikbare informatie over items zoals de netbeheerder en de slimme meter. Voorts geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwevegem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEssent

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 340,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Moen?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Moen. Dat loopt van Lampirus tot bijvoorbeeld Comfort Energy, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 20 bedrijven. Deze bedrijven lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Moen is voor jouw verbruik? Geef snel de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Middels onze handige vergelijker vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Moen, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! D.m.v jouw input in de tool ontdekken jullie verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Moen

 • Engie: Duidelijke website
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Erkende coöperatieve venootschap
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er veel netbeheerders actief zijn. Elke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Moen heet Infrax West. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zwevegem wordt transport van het aardgas beheerd door Infrax West. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Moen

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zwevegem
 • CV ketel: Faber
 • Aandeel duurzaam: 22,90%
 • Postcodegebied: 8552
 • Verbruik Mazout: 1550 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-moen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je contactgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Moen is dit gemiddeld zo’n 1465 m3 + 3300 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder pakket vind jij informatie aangaande type energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Moen, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele prijsaanbieding beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.eneco.be. De gekozen energiemaatschappij regelt de overstap. Je komt nooit zonder gas en stroom in Moen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €355 besparen. Desalniettemin, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op energiehunter.be tref je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigadvies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze experts zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Moen. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Moen. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw betreffende aanbieder het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste energieaanbieder. Denk aan OCTA+, Essent en ook Poweo. Bij de volgende stap bepaal je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde energie-aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.elegant.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Moen vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Moen en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Moen

Het gros van de leveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Moen. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen uit NL”. Dan kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Moen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Zwevegem onderscheiden we diverse projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8552. Als inwoner van deze plaats kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Mega diensten.