Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heestert

Gemakkelijk energie vergelijken in Heestert? Via de energievergelijker check je snel en simpel alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn OCTA+ & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Heestert de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je op deze pagina nuttige info info over topics als bijv. verschillende aanbieders en variabele of vaste tarieven. Voorts verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwevegem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenvergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 430,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Heestert?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Heestert. Dat loopt van Eneco tot bijvoorbeeld Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 35 bedrijven. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heestert is op dit moment? Voer snel jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v de energievergelijker tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Heestert, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool ontdekken jullie moeiteloos een overeenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Heestert

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Eigen account
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Heestert is Infrax West. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Zwevegem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Infrax West. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Heestert

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zwevegem
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 22,80%
 • Centrale postcode: 8551
 • Mazout: 1540 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-heestert

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Heestert is het gemiddelde verbruik ong. 1460 m3 en nog eens 3510 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contracttermijn kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Normaal is het voordeliger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle verkrijgbare energieleveranciers. Van alle contracten zoek jij info als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Heestert, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede actie tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.luminus.be + www.elegant.be. Jouw toekomstige energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Heestert


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €280 voordeel geven. Desondanks, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees je 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaartip 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktisch advies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktische tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energie-experts geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Heestert. Zodoende ben je het voordeligst uit. Toch, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. In algemene zin vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie is het principe: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Heestert. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard verwerkt de gekozen energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en kies een nieuwe leverancier. Zoals Eneco, ENGIE en ook Belpower. Bij de volgende stap beslis je over wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker vind je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door lage prijzen en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Heestert vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Heestert en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Heestert

Het merendeel van de leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Heestert. Echter zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label komt 100% groen tot stand. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Ga dan voor de selectie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Heestert vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Zwevegem zien we diverse acties binnen het domein duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8551. In deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Lees de 5 handige bespaartips of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus diensten.