Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zwevegem

Meteen energie vergelijken in Zwevegem? Dankzij de Energiehunter check je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders als Watz en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Zwevegem het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien lees je via de Energiehunter belangrijke informatie over thema’s als bijv. tarieven van energie * gas en de slimme meter. Verder komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zwevegem
Netbeheerder Elektra:Imewo
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvennaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 385,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Zwevegem?

We zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Zwevegem. Dit varieert van Poweo tot Watz, de keuze is reusachtig groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 20 energieleveranciers. Deze bedrijven werken allemaal op basis van de infrastructuur van Imewo. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zwevegem is in maart 2024? Geef eenvoudig de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een storing, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energievergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Zwevegem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Middels filters in de vergelijkingstool checkt men probleemloos een product dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Zwevegem

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energie-organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Zwevegem is Imewo. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Zwevegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Infrax West. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Zwevegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Zwevegem
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel groen: 0,189%
 • Postcode: 8550
 • Verbruik stookolie: 1590 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Imewo
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-zwevegem

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Zwevegem ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 + 3510 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Dikwijls is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle erkende leveranciers en contracten. Van elk abonnement achterhaal je specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Zwevegem, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende aanbieder beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van het bedrijf. Bijv. www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De nieuwe energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Zwevegem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €340 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref je 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bezuinigadvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaaradvies 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Zwevegem. Zo realiseer je de hoogste besparing. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Normaliter worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Zwevegem. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en neem de voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, Lampiris + Ebem. Hierna selecteer je de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde energie-organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door deze website vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zwevegem vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Zwevegem en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Zwevegem

Een groot deel van de aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Zwevegem. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Zwevegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Zwevegem zien we diverse opdrachten met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8550. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Installeren van een zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy.


Alle plaatsen in deze gemeente