Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Deerlijk

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Deerlijk? Dankzij de Energiehunter ontdek je overzichtelijk alle interessante maatschappijen. Je kunt denken aan Watz en Belpower. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Deerlijk prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast bekijk je op onze website waardevolle informatie over thema’s als bijv. energiebelastingen en handige bespaartips. Tevens komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Deerlijk
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende organisaties naast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 355,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Deerlijk?

Er zijn nogal wat energieleveranciers in Deerlijk. Dat loopt van Essent tot Mega, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze maatschappijen lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Infrax West. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Deerlijk is voor jouw situatie? Vul moeiteloos de gevraagde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. D.m.v de energietarievenvergelijker check je direct de goedkoopste energieleverancier van Deerlijk, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Middels selecties maken in de vergelijkingstool vind jij probleemloos een energieproduct dat naadloos aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Deerlijk

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Blog met handige bespaartips
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Prima klantendienst
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Prima klantendienst

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van energie-aanbieders en de energiekosten verschillen per regio. Dit komt doordat er veel beheerders service verlenen. Elke netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Deerlijk betreft Infrax West. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Deerlijk wordt transport van het aardgas beheerd door Infrax West. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Deerlijk

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Deerlijk
 • CV ketel: Pentec
 • Aandeel groen: 0,188%
 • Hoofdpostcode: 8540
 • Verbruik Mazout: 1580 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-deerlijk

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Begin met je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Deerlijk is dat gemiddeld 1520 m3 en nog eens 3505 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze factoren beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. In de regel is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Van ieder pakket check je gegevens aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Deerlijk, en nieuwe klanten korting. Selecteer de leverancier die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de aanbieder. O.a. www.energie2030.be of natuurlijk www.antargaz.be. De door jou gekozen aanbieder regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Deerlijk


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €335 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand check jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Deerlijk. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, overstappen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap geldt in de basis: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Deerlijk. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt jouw aanstaande gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste leverancier. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE + Energy People. Bij de volgende stap selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw gekozen energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze website bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via voordelige tarieven en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Deerlijk vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Deerlijk en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Deerlijk

Bijna alle leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Deerlijk. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Deerlijk vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Deerlijk zien we allerlei initiatievenrondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8540. In deze plaats kan je steeds vaker extra voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus.