Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ingooigem

Snel energie vergelijken in Ingooigem? Aan de hand van deze website doorzoek je overzichtelijk alle interessante energiebedrijven zoals OCTA+ & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Ingooigem de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je op onze website handige informatie over onderwerpen als verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Voorts komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Anzegem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasImewo
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 360,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ingooigem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Ingooigem. Dat loopt van Poweo tot Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 bedrijven. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ingooigem is voor jouw verbruik? Vul vlug je persoonlijke gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan is het gewenst dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte geeft iedereen prioriteit aan een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Via onze prijzencheck tref je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ingooigem, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker vind je probleemloos een energiecontract dat aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Ingooigem

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Ook met zonnepanelen
 • Lampiris: Exclusieve kortingen
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Directe en persoonlijke service
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Goede klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de prijzen wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder gebruikt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Ingooigem betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Anzegem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imewo. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Ingooigem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Anzegem
 • Populaire CV: Oertli
 • Groene stroom: 23,50%
 • Postcode: 8570
 • Gem. mazout: 1610 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Imewo
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-ingooigem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Ingooigem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1495 m3 en 3330 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent prijsafspraken zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Van alle pakketten achterhaal jij voorwaarden over soort stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Ingooigem, en de eventuele korting. Kies de partij die in lijn is met jouw eisen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Onder andere www.octaplus.be en www.eneco.be. Jouw nieuwe aanbieder zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ingooigem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €370 rendement bieden. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Hieronder profiteer je van 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Praktisch advies 2: zorg voor een goed sluitende koelkastdeur
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktische tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktische tip 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Ingooigem. Op die manier bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is het principe: meerjarige contracten kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Ingooigem. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de aanstaande energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Bijv. Eneco, Lampiris en ook Ebem. Vervolgens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Je aankomende leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Dankzij voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Ingooigem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Ingooigem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Ingooigem

Bijna alle energiemaatschappijen ondersteunen momenteel groene stroom in Ingooigem. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet elk “groene stroom” label is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Ingooigem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Anzegem zijn er meerdere projectenbinnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8570. In de regio kan je wellicht met financiële bonussen meewerken met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Lees verder alles over Antargaz diensten.