Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gullegem

Op je gemak energie vergelijken in Gullegem? Aan de hand van de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle bekende energiebedrijven als bijv. Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Gullegem de scherpste prijs kan bieden. Tevens tref je op energiehunter.be waardevolle info over onderwerpen zoals verbruik in de regio en variabele of vaste tarieven. Bovendien komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wevelgem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,271
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire aanbieders eenvoudig vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 300,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Gullegem?

Er zijn erg veel energieleveranciers in Gullegem. Dat gaat van Lampirus tot en met Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 organisaties. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Infrax West. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gullegem voor jou is? Voer hieronderde eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Geholpen door de energietarievenvergelijker ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Gullegem, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door jouw input in de prijzenvergelijker detecteren jullie eenvoudig een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gullegem

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen december 2023)

De beschikbare producten aanbieders en de onkosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Gullegem heet Infrax West. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Wevelgem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Gullegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wevelgem
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel groen: 23,20%
 • Postcode: 8560
 • Mazout: 1580 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-gullegem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Dit zijn grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Gullegem is dat gemiddeld 1480 m3 & 3315 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Dit alles hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. Doorgaans is het slim om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij elk pakket bekijk je specificaties over herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Gullegem, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieder gecheckt? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Denk aan www.lampiris.be en www.wasewind.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Gullegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan in sommige gevallen wel €305 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be bekijk je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Bespaaradvies 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Gullegem. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens de contracttermijn. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: meerjarige contracten zijn prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Gullegem. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel faciliteert jouw toekomstige gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Watz. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Gullegem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Gullegem en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Gullegem

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Gullegem. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Gebruik dan de selectie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Gullegem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de gemeente Wevelgem kennen we verscheidene activiteiten binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8560. Als inwoner van deze plaats kan je vaak zeer betaalbaar meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Comfort Energy diensten.