Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wevelgem

Gemakkelijk energie vergelijken in Wevelgem? Door gebruik te maken van onze vergelijker vergelijk je moeiteloos alle bekende leveranciers. Je kunt denken aan Mega & Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Wevelgem het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op deze pagina handige info over topics als stroomtarieven en verschillende contracttypes. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wevelgem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle providers gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 475,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wevelgem?

Wij zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wevelgem. Dit varieert van Engie tot een speler als Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 30 energie aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het net van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wevelgem is voor jouw verbruik? Voer snel de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Dankzij onze energie check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wevelgem, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in onze vergelijker check jij verrassend eenvoudig een contract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Wevelgem

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Vaste energieprijzen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Prima klantendienst
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van gas en stroom leveranciers en de kosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer aparte prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Wevelgem betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Wevelgem wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Wevelgem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Wevelgem
 • Populair merk: Sime
 • Groene stroom: 0,19%
 • Centrale postcode: 8560
 • Mazout consumptie: 1600 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-wevelgem

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Wevelgem is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 en 3300 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. Dit alles dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en variabele tarieven / abonnementen. Veelal is het slim om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat daarna komt is een opsomming met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk contract tref je specificaties met betrekking tot herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Wevelgem, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele korting gecheckt? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Zoals www.octaplus.be en ook www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energiemaatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Wevelgem


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €265 voordeel geven. Toch, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Hieronder vind jij vijf energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: kouder douchen
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktische tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Bezuinigadvies 4: zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be adviseren: ga elke jaar opnieuw overstappen in Wevelgem. Zo realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Wevelgem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw aanstaande aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent of ZENO. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. De gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ebem.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wevelgem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Wevelgem en zoek het juiste contract voor jouw situatie

Duurzame energie in Wevelgem

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers faciliteren vandaag de dag groene stroom in Wevelgem. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Wevelgem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Wevelgem onderscheiden we diverse activiteiten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 8560. In deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Elegant.


Alle plaatsen in deze gemeente