Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kerkhove

Eenvoudig energie vergelijken in Kerkhove? Middels de Energiehunter achterhaal je probleemloos alle bekende energiebedrijven als bijv. Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Kerkhove de scherpste prijs kan bieden. Ook check je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s zoals overstappen en slimme thermostaten. Daarnaast verschaffen wij jou handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Avelgem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,455
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederEngie

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote bedrijven vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 480,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Kerkhove?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Kerkhove. Dit varieert van Eneco tot en met Comfort Energy, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig tellen we ruim 35 aanbieders. Zij zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke maatschappijen je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kerkhove is in juni 2024? Voer eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Via onze tarievencheck check je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Kerkhove, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filteren in onze vergelijker detecteer jij moeiteloos een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kerkhove

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Kerkhove heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Avelgem is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Kerkhove

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Avelgem
 • Populair merk: Sime
 • Aandeel duurzaam: 23,90%
 • Postcodegebied: 8581
 • Aantal mazout liters: 1650 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,455
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-kerkhove

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste je contactgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Kerkhove is het gemiddelde verbruik ong. 1515 m3 en 3350 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze factoren werken door in het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal kan het uit om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Van ieder abonnement achterhaal je informatie aangaande oorsprong energie (groen of grijs), type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Kerkhove, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de website van de leverancier. Onder andere www.energie2030.be en ook www.eni.com. De betreffende aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Kerkhove


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan in sommige gevallen wel €390 rendement bieden. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: zorg dat de koelkast op een koele plek staat
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Praktisch advies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Kerkhove. Op die manier betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Kerkhove. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden een scherpe welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw nieuwe energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Luminus, ENGIE + Energie 2030. Daarna bepaal je de startdatum van het abonnement. Jouw aanstaande aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.eneco.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels voordelige tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Kerkhove vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Kerkhove en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Kerkhove

Bijna alle energieleveranciers ondersteunen inmiddels groene stroom in Kerkhove. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven een groene strategie voeren? Kies in dat geval een filter voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Kerkhove vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Avelgem bestaan er diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8581. In deze regio kan je soms met financiële bonussen participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook OCTA+ vergelijken.