Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Tiegem

Gemakkelijk energie vergelijken in Tiegem? Dankzij de energievergelijker vergelijk je supersnel alle relevante energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Tiegem het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts tref je op deze website handige info over onderwerpen als verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Anzegem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1510 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende leveranciersonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 295,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Tiegem?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Tiegem. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Zij lopen allemaal via het stroom- en gas netwerk van Infrax West. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Weten welke aanbieders mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Tiegem voor jou is? Voer snel je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, gas en stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v de energievergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Tiegem, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Geholpen door jouw input in onze vergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Tiegem

 • Engie: Verschillende termijnen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Eenvoudig verbruik inzien
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten bedrijven en de tarieven verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Tiegem is Infrax West. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Anzegem wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Tiegem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Anzegem
 • CV ketel: Rendamax
 • Aandeel groen: 23,80%
 • Postcode: 8573
 • Aantal mazout liters: 1640 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1510 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-tiegem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Tiegem ligt dat gemiddeld op circa 1510 m3 en 3345 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. Al deze zaken bepalen de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Dikwijls loont het om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder contract zie je details aangaande type stroom/gas, type contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Tiegem, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante prijsaanbieding gecheckt? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de leverancier. Zoals www.energie2030.be + www.poweo.be. Jouw nieuwe energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Tiegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €290 opleveren. Daarentegen, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hierna tref je 5 bruikbare tips & tricks die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Bespaaradvies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Tiegem. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En wellicht ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Tiegem. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je toekomstige leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste leverancier. Onder andere Eneco, Essent of natuurlijk Eni. Tevens neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. De nieuwe energiemaatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.belpower.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Tiegem vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Tiegem en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Tiegem

Veel energie aanbieders leveren op dit moment groene stroom in Tiegem. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen 100% transparant zijn? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Tiegem vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Anzegem onderscheiden we vele acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8573. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Eneco vergelijken.