Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Avelgem

Direct energie vergelijken in Avelgem? Geholpen door de Energiehunter tref je gemakkelijk alle beschikbare energiebedrijven als bijvoorbeeld Watz & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Avelgem prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien bekijk je op deze website nuttige info info over zaken als bijv. energieaansluitingen en de slimme meter. Ook vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Avelgem
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke providers gemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 315,00.

Eenvoudig overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Avelgem?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Avelgem. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel is het aanbod ongeveer 20 aanbieders. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Infrax West. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Avelgem voor jou is? Vul snel jouw gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. Middels de energievergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Avelgem, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties maken in de energievergelijker zoeken jullie verrassend eenvoudig een abonnement dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Avelgem

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De condities van leveranciers en de kosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net op deze markt werken. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Avelgem betreft Infrax West. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Avelgem is de aardgas netbeheerder Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Avelgem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Avelgem
 • CV Merk: Weishaupt
 • Aandeel groen: 0,192%
 • Centrale postcode: 8580
 • Mazout: 1620 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-avelgem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Dit zijn samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Avelgem is dat gemiddeld 1540 m3 & 3310 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Door de bank genomen loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk contract tref jij voorwaarden over soort stroom/gas, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Avelgem, en de overstapbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele actie beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be of www.zeno.be. Jouw aanstaande energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Avelgem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €260 korting realiseren. Echter, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Avelgem. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is het principe: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Avelgem. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je gekozen energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe maatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE of natuurlijk Watz. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige gas en stroom maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.aspiravi.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Super simpel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere onkosten en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Avelgem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Avelgem en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Avelgem

Het gros van de energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Avelgem. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Avelgem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Avelgem bestaan er allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8580. In deze omgeving kan je soms met financiële bonussen meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Check ook Antargaz.


Alle plaatsen in deze gemeente