Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bossuit

Snel online energie vergelijken in Bossuit? Dankzij onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle grote energie aanbieders zoals Luminus en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Bossuit voor jou de beste prijs heeft. Tevens verzamel je via onze vergelijker bruikbare info over items als o.a. de overstapservice en handige bespaartips. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Avelgem
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1530 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende bedrijven onder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Bossuit?

Er zijn meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bossuit. Dit loopt van Lampirus tot aan Mega, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 40 aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bossuit is voor jouw situatie? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Middels onze handige vergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Bossuit, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Geholpen door jouw input in de tool zoekt men eenvoudig een overeenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bossuit

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Met praktische energie-bespaartips
 • MEGA: Online energiesimulator
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Online account
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van organisaties en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er veel beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net rekent weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bossuit heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor zo’n netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Avelgem wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Bossuit

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Avelgem
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel duurzaam: 24,20%
 • Centrale postcode: 8583
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1680 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1530 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-bossuit

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste jouw basisgegevens. Dat betreft de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Bossuit is het gemiddelde verbruik ong. 1530 m3 & 3365 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je opwekt. De genoemde zaken werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Rondom prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal loont het om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Bij elk contract achterhaal jij voorwaarden zoals type energie, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Bossuit, en de overstapbonus. Kies de partij die past bij jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele korting gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.antargaz.be. De betreffende leverancier zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Bossuit


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €280 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via onze hunters tref jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigtip 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bespaaradvies 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters raden aan: maak een sport van het overstappen in Bossuit. Zodanig realiseer je de hoogste besparing. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En tevens wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Bossuit. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je ieder jaar een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verzorgt jouw nieuwe maatschappij het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Onder andere OCTA+, ENGIE of Eni. Ook bepaal je de ingangsdatum (start levering). De gekozen gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Middels energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bossuit vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Bossuit en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Bossuit

Het merendeel van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Bossuit. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Bossuit vergelijken, tegen de laagste prijs.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Avelgem kennen we allerlei activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8583. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz vergelijken.