Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Beerst

Op je gemak energie vergelijken in Beerst? Via onze website check je moeiteloos alle verkrijgbare maatschappijen zoals Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Beerst de laagste prijs biedt. Daarnaast vergaar je op onze website handige info over zaken als bijvoorbeeld overstappen en salderen. Tevens bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,361
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 325,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Beerst?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in Beerst. Dat loopt uiteen van Antargaz tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag tellen we ruim 40 aanbieders. Deze nuttigen stuk voor stuk de leidingen van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Beerst is voor jouw situatie? Vul vlug de privé gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energievergelijker tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Beerst, voor jouw situatie. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van keuzes in onze vergelijker detecteer je probleemloos een energiecontract dat rijmt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Beerst

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Inzicht in energiegebruik
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Beerst is Gaselwest Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Diksmuide is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Beerst

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • Populaire CV: De Dietrich
 • Aandeel groen: 24,50%
 • Postcode: 8600
 • Mazout verbruik: 1710 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,361
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-beerst

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Beerst ligt dit gemiddeld op 1545 m3 en nog eens 3380 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot contractduur heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Doorgaans is het slim om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten bekijk je gegevens aangaande type stroom/gas, looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Beerst, en de overstapbonus. Selecteer de partij die rijmt met jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie aanbieding tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de website van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be en www.aspiravi.be. De door jou gekozen aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Beerst


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €380 bonus betekenen. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina tref jij 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaartip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Beerst. In dat geval is de besparing het grootst. Echter, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Door de bank genomen wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Beerst. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak faciliteert jouw nieuwe gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en kies de voordeligste partij. Zoals Eneco, Lampiris en Eni. Daarnaast bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Beerst vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Beerst en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Beerst

Veel bedrijven leveren onderwijl groene stroom in Beerst. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies dan de optie “100% groene stroom uit BE”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Beerst vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Diksmuide zien we verscheidene activiteiten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8600. In deze woonplaats kan je soms relatief goedkoop meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Elegant vergelijken.