Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Diksmuide

Snel online energie vergelijken in Diksmuide? Met behulp van www.energiehunter.be vergelijk je snel en simpel alle bekende aanbieders zoals Essent & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Diksmuide voor jou de beste prijs heeft. Bovendien lees je op deze website handige info over thema’s zoals verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Bovendien verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,388
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Enorme besparingen tot wel € 320,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Diksmuide?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Diksmuide. Van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. In april 2024 kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze leveranciers gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Nieuwsgierig welke leveranciers mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Diksmuide is voor jouw situatie? Voer snel de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Via de vergelijkingstool achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Diksmuide, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v keuzes in de Energiehunter detecteer je simpel en snel een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Diksmuide

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Meerdere contracten
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Online meterstanden doorgeven
 • Wase Wind: Met praktische energie-bespaartips
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de onkosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Diksmuide is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Diksmuide valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Informatie over Diksmuide

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • Populair merk: Atag
 • Groene energie: 0,194%
 • Centrale postcode: 8600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,388
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-diksmuide

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met de basisinformatie. Hiermee bedoelen we omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Diksmuide ligt dat gemiddeld op circa 1550 m3 plus 3320 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Normaliter loont het om jaarlijks een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van elk pakket check je gegevens met betrekking tot type stroom/gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Diksmuide, en de overstapbonus. Selecteer de leverancier die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige prijsaanbieding gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de onderneming. Denk aan www.energie2030.be of www.antargaz.be. Jouw aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Diksmuide


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €310 rendement bieden. Daartegenover, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder bieden wij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bespaaradvies 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bespaartip 4: de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten.
 • Bespaartip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Diksmuide. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En vaak krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Diksmuide. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt de toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor een nieuwe leverancier. Bijv. Luminus, Lampiris + Energy People. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.wasewind.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Diksmuide vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Diksmuide en achterhaal de voordeligste leverancier voor jullie woning

Duurzame energie in Diksmuide

Bijna alle energieleveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Diksmuide. Als het gaat om groene energie is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Diksmuide vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Diksmuide onderscheiden we verscheidene initiatievenmet doelstellingen voor duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8600. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En niet te vergeten: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent contract.


Alle plaatsen in deze gemeente