Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Woumen

Direct energie vergelijken in Woumen? Dankzij onze vergelijker ontdek je snel en simpel alle relevante bedrijven als Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Woumen voor jou de beste prijs heeft. Verder check je op deze website waardevolle info over zaken zoals de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenin een overzicht
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Gemiddelde besparing van € 225,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Woumen?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Woumen. Dit loopt van Essent tot aan Mega, de keuze is enorm. Vandaag kun je kiezen uit circa 30 bedrijven. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Woumen is? Geef hieronderde gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Is er sprake van een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze prijzencheck bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Woumen, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Via selecties in de tool check jij simpel en snel een energieproduct dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Woumen

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat betaal ik voor energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Woumen is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Diksmuide is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Woumen

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel duurzaam: 25,90%
 • Hoofdpostcode: 8600
 • Verbruik Mazout: 1850 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-woumen

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Woumen gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1410 m3 en 3450 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het voordeliger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder contract zoek je details m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Woumen, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een actuele aanbieder tegengekomen? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Denk aan www.luminus.be en www.antargaz.be. Jouw toekomstige aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Woumen


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan meer dan €295 besparen. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be tref jij 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Bezuinigtip 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Praktische tip 4: je gaskachel goed onderhouden en ventileren.
 • Advies 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Woumen. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, switchen, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Woumen. In het geval van een lang contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een jaarcontract krijg je elke 12 maanden deze scherpe welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw toekomstige gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een beschikbare aanbieder. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk Elegant. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De nieuwe gas en stroom aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Via energiehunter.be check je altijd de laagste prijzen. Op het moment dat je navigeert naar www.trevion.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Woumen vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Woumen en zoek het juiste contract voor jullie woning

Duurzame energie in Woumen

Een groot deel van de energieleveranciers leveren vandaag de dag groene stroom in Woumen. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Kies dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Woumen vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Diksmuide onderscheiden we allerlei acties rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8600. In deze regio kan je wellicht met financiële bonussen bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Check ook Antargaz duurzame energie.