Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oudekapelle

Snel energie vergelijken in Oudekapelle? Dankzij de energievergelijker vergelijk je supersnel alle grote leveranciers zoals Eneco en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Oudekapelle de scherpste prijs kan bieden. Tevens vind je op deze website nuttige info info over onderwerpen als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en vaste en variabele tarieven. Ook vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 375,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Oudekapelle?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Oudekapelle. Dat loopt uiteen van Essent tot aanbieders zoals Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags zijn het zo’n 25 providers. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oudekapelle is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Toch, organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze handige vergelijker check je snel de goedkoopste energieleverancier van Oudekapelle, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van filters in de prijzenvergelijker achterhalen jullie verrassend eenvoudig een contract dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Oudekapelle

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van organisaties en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Oudekapelle heet Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Diksmuide valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten en cijfers Oudekapelle

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • Populair merk: Baxi
 • Aandeel groen: 25,40%
 • Postcodegebied: 8600
 • Verbruik stookolie: 1800 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-oudekapelle

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Oudekapelle gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1590 m3 en nog eens 3425 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat de zonnecellen renderen. De genoemde zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Inzake looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk abonnement tref je gegevens als type energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oudekapelle, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire aanbieding tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de aanbieder. Bijv. www.luminus.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Oudekapelle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €290 voordeel geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be vind jij 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bespaartip 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Bespaaradvies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktische tip 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten zeggen: wacht niet langer en ga overstappen in Oudekapelle. Zo realiseer je de hoogste besparing. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is hoeveel je gaat betalen. En soms krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiemarkt hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Oudekapelle. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert je aanstaande energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare partij. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris en Poweo. Daarnaast neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan de energie-onderneming zelf?

Via onze vergelijker vind je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Oudekapelle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Oudekapelle en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Oudekapelle

Het merendeel van de maatschappijen leveren inmiddels groene stroom in Oudekapelle. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De afkomst van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene energie is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief “groen” genoemd. Wil je er op gerust zijn dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Oudekapelle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Diksmuide zien we verscheidene opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8600. In deze omgeving kan je wellicht tegen een gunstig tarief meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om jouw eigen energieverbruik te minderen. Rond 2050 moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Check ook Watz duurzame energie.