Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lampernisse

Meteen energie vergelijken in Lampernisse? Met behulp van energiehunter.be check je moeiteloos alle verkrijgbare energiebedrijven als OCTA+ & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Lampernisse de laagste prijs hanteert. Daarnaast verzamel je op onze website waardevolle informatie over zaken zoals overstappen en slimme thermostaten. Voorts geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 470,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Lampernisse?

We zien best veel energieleveranciers actief in Lampernisse. Van Poweo tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 20 providers. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Infrax West. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lampernisse voor jou is? Vul gelijk de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Toch, energie-aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze energie ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Lampernisse, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. Via filteren in onze vergelijker detecteer je zonder problemen een overeenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Lampernisse

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Ook voor isolatie en zonnepanelen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Vast bedrag per maand
 • Poweo: Verschillende termijnen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas en stroom organisaties en de vergoedingen zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Lampernisse heet Infrax West. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Diksmuide valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Lampernisse

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • Populair merk: Wolf
 • Groene stroom: 25,00%
 • Postcodegebied: 8600
 • Gem. mazout: 1760 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-lampernisse

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Lampernisse ligt dat gemiddeld op circa 1570 m3 en 3405 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaliter is het voordeliger om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle interessante maatschappijen en contracten. Van ieder abonnement bekijk jij specificaties m.b.t. soort stroom/gas, duur van het contract, de kostprijs van gas en elektra in Lampernisse, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Onder andere www.luminus.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lampernisse


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €385 voordeel geven. Daarentegen, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Hierna vind jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Tip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: kies voor een LED-tv i.p.v. een plasma TV
 • Bezuinigadvies 5: Houd de brievenbus dicht

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lampernisse. Daarna ben je het voordeligst uit. Echter, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met diverse kortlopende energiecontracten voor Lampernisse. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een jaarcontract krijg jij elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en selecteer de beste leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE of natuurlijk Ecopower. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jouw toekomstige energieleverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lampernisse vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Lampernisse en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Lampernisse

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders leveren ondertussen groene stroom in Lampernisse. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat bedrijven een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Lampernisse vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Diksmuide bestaan er diverse stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8600. In deze woonplaats kan je meer en meer heel gunstig meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Eneco duurzame energie.