Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Spiere

Snel online energie vergelijken in Spiere? Met behulp van deze website achterhaal je gemakkelijk alle interessante energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Spiere de laagste prijs hanteert. Ook vind je op energiehunter.be handige informatie over zaken zoals stroomtarieven en de slimme meter. Voorts vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Spiere-Helkijn
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke organisaties eenvoudig vergelijken
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 280,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Spiere?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Spiere. Dit loopt van Engie tot en met Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags moet je een keuze maken uit ruim 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet te doen om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energieleveranciers er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Spiere is op dit moment? Geef snel de privé gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze prijzencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Spiere, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in de tool vindt men probleemloos een overeenkomst dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Spiere

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Online grip op je kosten
 • MEGA: Prettige klantendienst
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de tarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder hanteert weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Spiere is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Spiere-Helkijn wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Cijfers en feiten Spiere

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Spiere-Helkijn
 • Populair merk: Bulex
 • Groene stroom: 24,40%
 • Centrale postcode: 8587
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1700 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-spiere

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Spiere is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 en 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze details beïnvloeden de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans kan het uit om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een overzicht met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij alle abonnementen zoek jij data met betrekking tot soort stroom/gas, looptijd contract, de kostprijs van gas en elektra in Spiere, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.engie.be en www.ecopower.be. Jouw aanstaande leverancier zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Spiere


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €380 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kouder douchen
 • Tip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bezuinigtip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktisch advies 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Info over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Spiere. Daarna betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Spiere. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je ieder jaar zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt jouw nieuwe organisatie het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Denk aan Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Spiere vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Spiere en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Spiere

Veel aanbieders faciliteren onderhand groene stroom in Spiere. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties een groene strategie voeren? Gebruik dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Spiere vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Spiere-Helkijn bestaan er tegenwoordig allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8587. In deze buurt kan je soms vrij voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk details over Comfort Energy vergelijken.