Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Helkijn

Zonder problemen energie vergelijken in Helkijn? Met behulp van onze vergelijker doorzoek je moeiteloos alle verkrijgbare leveranciers als bijvoorbeeld Eneco & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Helkijn de laagste prijs hanteert. Voorts vind je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s als leveranciers en vaste of variabele tarieven. Bovendien komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Spiere-Helkijn
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijennaast elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Besparing loopt op tot € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Helkijn?

We zien meer en meer energieleveranciers in Helkijn. Dit varieert van Antargaz tot en met OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 35 energieleveranciers. Zij zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Gaselwest Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke leveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Helkijn voor jou is? Vul gemakkelijk de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, leveranciers kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er meteen transparantie is. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Middels de energietarievenvergelijker bekijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Helkijn, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Met behulp van filters in de vergelijkingstool detecteren jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Helkijn

 • Engie: Online energiesimulator
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Eneco: Online energiesimulator
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: De Mazout expert
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de kosten zijn anders per regio. Dit komt doordat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Helkijn is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Spiere-Helkijn wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Helkijn

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-helkijn

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Helkijn is dat gemiddeld 1535 m3 & 3370 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracten heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het voordeliger om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle interessante energiebedrijven. Van elk contract zie je voorwaarden m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Helkijn, en de eventuele korting. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede actie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het bedrijf. O.a. www.engie.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Helkijn


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €255 voordeel geven. Toch, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna lees je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: de verwarming omlaag doen
 • Praktisch advies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Praktische tip 5: vervang gloeilampen door spaar- of ledlampen

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Helkijn. Dan realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En mogelijk beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in de basis: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Helkijn. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel regelt je geselecteerde gas en stroom organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Elegant. Daarna bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande gas en stroom organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Super simpel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Helkijn vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Helkijn en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Helkijn

Het gros van de organisaties verschaffen inmiddels groene stroom in Helkijn. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan zeker voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Helkijn vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Spiere-Helkijn kennen we vele opdrachten volledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8587. In deze buurt kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Lampirus vergelijken.