Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Keiem

Op je gemak energie vergelijken in Keiem? Via de energievergelijker tref je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders. Je kunt denken aan Engie & Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Keiem de laagste prijs hanteert. Bovendien vind je op deze website bruikbare info over zaken als gastarieven en de slimme meter. Daarbij vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Gemiddelde besparing van € 210,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Keiem?

We zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Keiem. Dit varieert van Lampirus tot aan Comfort Energy, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag tellen we ruim 25 aanbieders. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het net van Infrax West. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Keiem is op dit moment? Vul eenvoudig je persoonlijke gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Met behulp van onze prijzencheck bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Keiem, die matcht met jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van filteren in de vergelijkingstool bekijk je moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Keiem

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de vergoedingen zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Keiem betreft Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Diksmuide wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Keiem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene stroom: 24,90%
 • Hoofdpostcode: 8600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1750 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-keiem

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de basisinformatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Keiem is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 en 3400 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Omtrent abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Dikwijls is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle interessante energie aanbieders. Bij ieder abonnement bekijk jij details met betrekking tot soort energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Keiem, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende kortingsactie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de maatschappij. Dit kan zijn www.lampiris.be en www.eni.com. De gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Keiem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 opleveren. Toch, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigadvies 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Praktische tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: maak een sport van het overstappen in Keiem. Zodoende ben je het voordeligst uit. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Keiem. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Echter, bij een jaarcontract krijg je jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt jouw toekomstige gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energieleverancier. Onder andere OCTA+, Lampiris of natuurlijk Aspiravi. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Via onze vergelijker ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ebem.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Keiem vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Keiem en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Keiem

Veel aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Keiem. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Keiem vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Diksmuide bestaan er diverse plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8600. In deze regio kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook Essent duurzame energie.