Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leke

Snel online energie vergelijken in Leke? Geholpen door de energievergelijker tref je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders als o.a. Mega & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Leke de laagste prijs hanteert. Daarnaast tref je op deze pagina belangrijke informatie over thema’s als de netbeheerder en vaste of variabele tarieven. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,250
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende aanbieders in een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 480,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Leke?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Leke. Van Antargaz tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig zijn het zo’n 30 providers. Zij werken allemaal op basis van het netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom maatschappijen mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leke voor jou is? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Dankzij onze tarievencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Leke, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties in de energievergelijker bekijken jullie moeiteloos een contract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Leke

 • Engie: Melding bij lek en verspilling
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Altijd bereikbaar
 • Watz: Transparante prijzen
 • Wase Wind: Biedt financiële steun aan windparken
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen december 2023)

De producten van energie-aanbieders en de tarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Leke betreft Gaselwest Vlaanderen. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Diksmuide is de netbeheerder van het gas Gaselwest Vlaanderen. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Leke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • CV Merk: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 25,10%
 • Postcodegebied: 8600
 • Aantal mazout liters: 1770 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-leke

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Leke gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1575 m3 en 3410 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles werken door in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Aangaande abonnementen kan je kiezen voor 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In algemene zin is het slim om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij alle pakketten zie jij data met betrekking tot type stroom/gas, contracttermijn, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Leke, en de overstapbonus. Kies de partij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante leverancier gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.luminus.be en ook www.ebem.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Leke


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan meer dan €305 winst geven. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna check jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Praktische tip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Bespaartip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Leke. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En tevens is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Leke. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daartegenover, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt je geselecteerde energiemaatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en neem de voordeligste leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en ook Wase Wind. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. Je betreffende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Geholpen door onze vergelijker bekijk je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Leke vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Leke en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Leke

Bijna alle aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Leke. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Leke vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Diksmuide bestaan er tegenwoordig allerlei plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8600. In deze plaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over OCTA+ duurzame energie.