Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vladslo

Eenvoudig energie vergelijken in Vladslo? Met behulp van de energievergelijker tref je supersnel alle bekende energieleveranciers als o.a. OCTA+ en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Vladslo de beste deal heeft! Tevens check je op deze website bruikbare info over zaken als tarieven van energie * gas en vaste of variabele tarieven. Bovendien verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Diksmuide
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Besparingen mogelijk tot wel € 335,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Vladslo?

Wij zien erg veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Vladslo. Van Engie tot aan Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig tellen we ruim 30 aanbieders. Zij gebruiken allen het net van Gaselwest Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vladslo is op dit moment? Geef direct de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desondanks, organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Bij stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de energiehunter tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Vladslo, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filteren in de Energiehunter detecteren jullie eenvoudig een energieproduct dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Vladslo

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Met handige energiesimulator
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Handige website
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat kost energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom bedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstellingen voor transport. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vladslo is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Diksmuide wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Vladslo

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Diksmuide
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel groen: 25,80%
 • Postcode: 8600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1840 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-vladslo

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In Vladslo gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1405 m3 en 3445 kWh. Woon jij volledig gasloos? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen is het een goed idee om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle beschikbare energiebedrijven. Van ieder pakket zoek je data als soort energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Vladslo, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie korting tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de leverancier. Denk aan www.essent.be + www.poweo.be. De gekozen maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Vladslo


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 opleveren. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Onderstaand bieden wij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bespaaradvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktisch advies 5: kies voor een duurzame spaar- of LED-lamp

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Vladslo. Dan betaal je het minst voor je energie. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En wellicht krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Vladslo. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt de geselecteerde aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan Luminus, Essent of natuurlijk Belpower. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. De gekozen energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze website vind je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Vladslo vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vladslo en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Vladslo

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Vladslo. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Vladslo vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Diksmuide zien we steeds meer activiteiten rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8600. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen installeren
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Poweo duurzame energie.