Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Werken

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Werken? Door gebruik te maken van onze website achterhaal je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als Luminus en Poweo. Schets jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Werken voor jou de beste prijs heeft. Tevens check je op onze website nuttige info info over thema’s zoals overstappen en salderen. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortemark
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,377
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 230,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Werken?

Wij zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Werken. Dit varieert van Poweo tot bijvoorbeeld OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 25 leveranciers. Deze bedrijven gebruiken allen het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Benieuwd welke leveranciers mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Werken is? Voer snel jouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. Bij voorvallen als een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Via onze handige vergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Werken, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via de keuzevakjes in de vergelijkingstool checken jullie zonder problemen een product dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Werken

 • Engie: Gemakkelijke verhuisservice
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Online account
 • MEGA: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Exclusieve kortingen
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de tarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder rekent weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Werken is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kortemark is de huidige netbeheerder van het aardgas Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Werken

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortemark
 • Populair merk: Ferroli
 • Groene energie: 26,10%
 • Centrale postcode: 8610
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1870 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,377
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-werken

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Werken ligt dit gemiddeld op 1420 m3 en 3460 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je realiseert. De genoemde zaken hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot contracten kan men gaan voor producten van 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om eens per jaar een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Je gaat nu door naar een tabel met alle populaire energieleveranciers. Van elk abonnement bekijk je informatie zoals soort energie, looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Werken, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie aanbieder gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de maatschappij. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw aanstaande energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Werken


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €395 bonus betekenen. Desondanks, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hieronder vind jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: draai geen halve wasjes
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Praktische tip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Bezuinigadvies 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktisch advies 5: zorg dat de koelkast minimaal tien centimeter van de wand staat

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Werken. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is het principe: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Werken. Ga je voor een meerjarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal regelt jouw aanstaande energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste energieleverancier. Zoals Luminus, ENGIE of Antargaz. Tevens selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Werken vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Werken en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Werken

Een groot deel van de bedrijven leveren op dit moment groene stroom in Werken. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. 100% zeker weten dat leveranciers 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker voor “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Werken vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Kortemark kennen we meerdere opdrachten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 8610. In deze regio kan je wellicht met financiële bonussen participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Installeren van zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Essent prijzen.