Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zarren

Eenvoudig energie vergelijken in Zarren? Door gebruik te maken van onze website doorzoek je supersnel alle verkrijgbare bedrijven als o.a. Essent en Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Zarren de beste deal heeft! Tevens verzamel je via de energievergelijker uitgebreide info over items als gastarieven en zakelijke energie. Tevens komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortemark
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenonder elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 445,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Zarren?

We zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Zarren. Van Poweo tot aanbieders zoals Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 30 maatschappijen. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Achterhalen welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zarren is in juni 2024? Voer gemakkelijk de benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, gas & stroom aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de vergelijkingstool check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Zarren, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in de energievergelijker zoeken jullie probleemloos een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Zarren

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: Leverancier van klimaatneutrale aardgas
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Meerdere contracten
 • Comfort Energy: Eigen account
 • Poweo: Goede klantenservice

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de kosten zijn in elke plaats weer anders. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Zarren betreft Gaselwest Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Kortemark valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Zarren

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Kortemark
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel duurzaam: 26,20%
 • Postcode: 8610
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1880 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-zarren

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinfo. Dat betreft grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Zarren gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1425 m3 + 3465 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Dit alles hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In algemene zin is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder abonnement vind je specificaties m.b.t. herkomst energie, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Zarren, en nieuwe klanten korting. Kies de partij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een mooie prijsaanbieding gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijv. www.engie.be + www.belpower.be. De door jou gekozen energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Zarren


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €395 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand profiteer je van 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Praktisch advies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bespaaradvies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Tip 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Zarren. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Belangrijk, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland hanteren we: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Zarren. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij 1 jarige contracten ontvang je elk jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de aanstaande energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Eneco, Lampiris of natuurlijk Wase Wind. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jouw betreffende aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Via goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Zarren vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Zarren en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Zarren

Bijna alle aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Zarren. Toch kunnen grote verschillen optreden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan het filter “Groene stroom uit België”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Zarren vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Kortemark zijn er vele stappen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8610. In deze buurt kan je soms zeer betaalbaar meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Op termijn moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Lees de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Eneco prijzen.