Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vleteren

Zonder problemen energie vergelijken in Vleteren? Door gebruik te maken van onze website vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energiebedrijven als bijv. Engie en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Vleteren de scherpste prijs kan bieden. Voorts verzamel je op onze website uitgebreide informatie over zaken als o.a. verbruik in de regio en info over duurzame energie. Daarnaast verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vleteren
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 385,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vleteren?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers in Vleteren. Van Lampirus tot aan Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 maatschappijen. Deze leveranciers werken uitsluitend met het net van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Weten welke gas en stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vleteren voor jou is? Vul moeiteloos de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan wil je dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de vergelijkingstool check je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Vleteren, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v selecties in de vergelijkingstool ontdek jij moeiteloos een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Vleteren

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Verstand van (duurzame) energie
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de prijzen zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Vleteren heet Gaselwest Vlaanderen. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Vleteren valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Vleteren

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Vleteren
 • Populair merk: Junkers
 • Groene stroom: 0,198%
 • Postcode: 8640
 • Aantal mazout liters: 1680 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-vleteren

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Vleteren ligt dat gemiddeld op circa 1570 m3 plus 3340 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Dit alles zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Ten aanzien van contractduur kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. In de regel is het voordeliger om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van ieder pakket zoek jij gegevens m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Vleteren, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die klopt met jouw budget.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een geldige prijsaanbieding beschikbaar? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Onder andere www.lampiris.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande maatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Vleteren


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €355 korting realiseren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter bekijk jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: ventileer kort en bewust
 • Tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Advies 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bespaartip 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Tip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Vleteren. Dan ben je het voordeligst uit. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Vleteren. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren zo’n zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, vaak verzorgt de aankomende gas en stroom organisatie de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Eneco, Lampiris en ook Comfort Energy. Daarna bepaal je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.trevion.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Met behulp van voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Vleteren vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Vleteren en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Vleteren

Het gros van de organisaties bieden ondertussen groene stroom in Vleteren. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker voor “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Vleteren vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Vleteren bestaan er steeds meer projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8640. In deze plaats kan je soms heel gunstig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Mega contract.


Alle plaatsen in deze gemeente