Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Westvleteren

Eenvoudig energie vergelijken in Westvleteren? Met behulp van energiehunter.be check je eenvoudig alle relevante leveranciers als bijv. OCTA+ en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Westvleteren voor jou de beste prijs heeft. Voorts lees je op deze pagina uitgebreide informatie over items als de netbeheerder en tips om te besparen op energie. Voorts bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Vleteren
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Eenvoudig vergelijken

 • Alle bekende leveranciersonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Gemiddelde besparing van € 280,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Westvleteren?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Westvleteren. Van Poweo tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. In juli 2024 heb je de keuze uit zo’n 40 organisaties. Deze energieleveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke energieleveranciers actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Westvleteren is? Geef hierna de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze tarievencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Westvleteren, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in onze vergelijker achterhalen jullie probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Westvleteren

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Tot 31% besparen op je verwarmingskosten met Tado
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Ook modelcontracten
 • Watz: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De producten van organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende netbeheerders service verlenen. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Westvleteren is Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Vleteren valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Westvleteren

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Vleteren
 • CV ketel: Elco
 • Aandeel duurzaam: 27,60%
 • Postcodegebied: 8640
 • Gem. mazout: 2020 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-westvleteren

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Natuurlijk de standaard informatie. Onder andere de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Westvleteren ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 en nog eens 3320 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Deze factoren dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of flexibele model-abonnementen. In algemene zin is het verstandig om ieder jaar weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Van elk contract tref je details zoals herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Westvleteren, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante actie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.octaplus.be en www.comfortenergy.be. De gekozen leverancier neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Westvleteren


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €305 winst geven. Desalniettemin, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters check je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Westvleteren. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Westvleteren. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de aankomende gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de beste maatschappij. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en ook ZENO. Tevens bespreek je de ingangsdatum (start levering). De betreffende gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Westvleteren vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Westvleteren en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Westvleteren

Veel maatschappijen faciliteren onderwijl groene stroom in Westvleteren. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene energie” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan de optie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Westvleteren vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Vleteren bestaan er tegenwoordig vele plannen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8640. In deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedraaien in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Huis met zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus prijzen juli 2024.