Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houtem

Meteen energie vergelijken in Houtem? Geholpen door de energievergelijker tref je moeiteloos alle verkrijgbare bedrijven. Je kunt denken aan Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Houtem prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast verzamel je op deze website belangrijke info over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en duurzame verwarmingsbronnen. Tevens geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Houtem?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Houtem. Van Poweo tot een speler als Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag tellen we ruim 30 organisaties. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het net van Infrax West. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke bedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houtem is voor jouw verbruik? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Houtem, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij filters in onze vergelijker bekijk jij eenvoudig een overeenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Houtem

 • Engie: Blog met handige bespaartips
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Verstand van zaken!
 • Eneco: De strafste service
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Verstand van zaken!
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de tarieven variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Houtem heet Infrax West. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Veurne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten en cijfers Houtem

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • Populair merk: Watts
 • Aandeel groen: 27,00%
 • Postcode: 8630
 • Mazout consumptie: 1960 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-houtem

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinfo. Dit gaat over de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Houtem gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1465 m3 en 3505 kWh. Verbruik je geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het een goed idee om eens in de 12 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Bij elk contract vind je info over soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Houtem, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele leverancier gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de energieleverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.trevion.be. De gekozen energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Houtem


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €310 winst geven. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees je 5 handige tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaaradvies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigadvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Houtem. Dan betaal je het minst voor je energie. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen veranderingen aanbrengen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Meestal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap geldt in de basis: langlopende contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Houtem. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je alle jaren een scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken faciliteert de betreffende organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Onder andere Eneco, ENGIE + Aspiravi. Ook bespreek je de ingangsdatum van het contract. De nieuwe gas en stroom leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.ebem.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij goedkope prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Houtem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Houtem en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Houtem

Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren ondertussen groene stroom in Houtem. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “Groen uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Houtem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Veurne kennen we diverse acties binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 8630. In deze buurt kan je wellicht vrij voordelig meedoen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Poweo prijzen.