Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Booitshoeke

Meteen energie vergelijken in Booitshoeke? Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je overzichtelijk alle grote bedrijven als bijvoorbeeld Eneco & Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Booitshoeke de laagste prijs hanteert. Bovendien check je op deze website belangrijke informatie over thema’s als energiebesparing in huis en duurzame verwarmingsbronnen. Daarnaast bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar tot wel € 405,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Booitshoeke?

Er zijn nogal wat energieleveranciers beschikbaar in Booitshoeke. Dat loopt uiteen van Engie tot bijvoorbeeld Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 35 energie aanbieders. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Booitshoeke is voor jouw verbruik? Voer snel de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Desondanks, maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Dankzij de energiehunter tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Booitshoeke, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door middel van jouw input in de prijzenvergelijker detecteert men verrassend eenvoudig een abonnement dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Booitshoeke

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Online inzicht in verbruik
 • Eneco: Comfrot Bonus, gratis bijstandpakket voor trouwe klantn
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Online facturen bekijken
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van maatschappijen en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Elke beheerder rekent weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Booitshoeke betreft Infrax West. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Veurne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Booitshoeke

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene energie: 26,60%
 • Hoofdpostcode: 8630
 • Mazout consumptie: 1920 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-booitshoeke

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Booitshoeke ligt dit gemiddeld op 1445 m3 en 3485 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben effect op jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Door de bank genomen is het gunstiger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Bij elk contract vind jij details aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Booitshoeke, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energieleverancier. Denk aan www.energie2030.be + www.zeno.be. De nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Booitshoeke


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €260 rendement bieden. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder tref je 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bezuinigadvies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Praktisch advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Praktisch advies 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Booitshoeke. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast gedurende de contractperiode. Gewoonlijk wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Booitshoeke. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw geselecteerde maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer de beste partij. Onder andere Eneco, Lampiris of natuurlijk Eni. Vervolgens bespreek je wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen energieleverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website check je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eneco.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage prijzen en scherpe welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Booitshoeke vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Booitshoeke en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Booitshoeke

Tal van organisaties leveren onderwijl groene stroom in Booitshoeke. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval de optie “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Booitshoeke vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Veurne bestaan er tegenwoordig verscheidene opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 8630. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Watz prijzen.