Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Avekapelle

Direct energie vergelijken in Avekapelle? Via onze website tref je moeiteloos alle erkende bedrijven zoals Eneco & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Avekapelle de scherpste prijs kan bieden. Tevens vergaar je op deze website handige informatie over topics als bijv. onderwerpenen vaste of variabele tarieven. Verder vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,381
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1440 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvennaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 285,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Avekapelle?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Avekapelle. Dat loopt uiteen van Lampirus tot Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Zij werken uitsluitend met het netwerk van Infrax West. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke bedrijven er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Avekapelle is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de benodigde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Via onze prijzencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Avekapelle, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties maken in de energievergelijker bekijk jij probleemloos een abonnement dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Avekapelle

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Duidelijke website
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Contact via telefoon, mail en social media
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt zijn eigen tarieven voor transport. De netbeheerder van stroom in Avekapelle heet Infrax West. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Veurne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Feiten over Avekapelle

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • Populaire CV: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 26,50%
 • Hoofdpostcode: 8630
 • Gem. mazout: 1910 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,381
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1440 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-avekapelle

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Avekapelle is dat gemiddeld 1440 m3 + 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Aangaande abonnementen zijn er mogelijkheden voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen loont het om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle verkrijgbare energieleveranciers. Bij ieder pakket zoek jij details over herkomst van stroom en gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Avekapelle, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die rijmt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een populaire korting in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de webpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.belpower.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Avekapelle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €395 voordeel geven. Daarentegen, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be profiteer je van 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Praktisch advies 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts zeggen: maak een sport van het overstappen in Avekapelle. Daarna realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat geval kun je overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. In de regel kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Avekapelle. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks deze dergelijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je toekomstige energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste maatschappij. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent + Energie 2030. Daarnaast selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Aan de hand van deze website vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.ebem.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Avekapelle vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Avekapelle en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Avekapelle

Tal van energie aanbieders bieden ondertussen groene stroom in Avekapelle. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen een groene strategie voeren? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Avekapelle vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Veurne bestaan er meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 8630. In deze buurt kan je soms heel gunstig meedelen in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Mega prijzen.