Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Joris

Snel energie vergelijken in Sint-Joris? Via deze website vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare energie aanbieders als bijvoorbeeld OCTA+ en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sint-Joris de laagste prijs biedt. Ook lees je op deze website bruikbare informatie over thema’s zoals stroomtarieven en verschillende contracttypes. Verder bieden wij een aantal tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Nieuwpoort
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3475 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 470,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Sint-Joris?

We zien nogal wat energieleveranciers in Sint-Joris. Van Antargaz tot Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 25 energieleveranciers. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke gas & stroom bedrijven mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Joris is voor jouw situatie? Vul hieronderje persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Desalniettemin, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En dat snappen wij best! Geholpen door onze handige vergelijker vergelijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sint-Joris, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Via keuzes in de energievergelijker bekijk jij simpel en snel een abonnement dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Sint-Joris

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Handige website
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Sint-Joris heet Gaselwest Vlaanderen. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Nieuwpoort valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Gaselwest Vlaanderen. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Sint-Joris

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Nieuwpoort
 • CV Merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 26,40%
 • Hoofdpostcode: 8620
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1900 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3475 kWh
energie-vergelijken-sint-joris

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Sint-Joris is dit gemiddeld zo’n 1435 m3 en 3475 kWh. Heb jij een gasloze woning? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Heb jij niets met groen? Laat dit dan open. Rondom abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en modelcontracten. Gewoonlijk is het een goed idee om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle erkende energieleveranciers. Van alle abonnementen zie je info als type energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Sint-Joris, en de welkomstbonus. Selecteer de partij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. Denk aan www.essent.be en www.ebem.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Sint-Joris


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €345 besparen. Maar, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bieden wij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaaradvies 1: neem tochtweringen
 • Bespaaradvies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Sint-Joris. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie werkt het zo: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Sint-Joris. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal regelt jouw aankomende aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en neem de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Ook bespreek je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van deze website tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Super simpel: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Met behulp van goedkope tarieven en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sint-Joris vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Sint-Joris en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Sint-Joris

Tal van maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Sint-Joris. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom wijkt nogal af. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Neem dan het filter “Groene Energie uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Sint-Joris vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Nieuwpoort zijn er meerdere initiatievenbinnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8620. In de regio kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet West Vlaanderen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Luminus prijzen.