Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Nieuwpoort

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Nieuwpoort? Met behulp van deze website check je eenvoudig alle verkrijgbare energiebedrijven zoals Eneco & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Nieuwpoort voor jou de beste prijs heeft. Tevens vergaar je via de energievergelijker belangrijke info over items als bijvoorbeeld de netbeheerder en info over de enkele of dubbele meter. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Nieuwpoort
Netbeheerder Elektra:Gaselwest Vlaanderen
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,390
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3330 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire bedrijven vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Besparingen mogelijk tot wel € 225,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Nieuwpoort?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Nieuwpoort. Dat gaat van Poweo tot en met Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Tegenwoordig tellen we ruim 20 aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Gaselwest Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas en stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Nieuwpoort is op dit moment? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom leveranciers zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Nieuwpoort, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in onze vergelijker check je eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Nieuwpoort

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Alles beheren via de klantzone
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Geen afsluiting, zelfde energie zelfde teller

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energieleveranciers en de prijzen wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder heeft zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Nieuwpoort betreft Gaselwest Vlaanderen. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Nieuwpoort wordt transport van het aardgas beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Nieuwpoort

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Nieuwpoort
 • CV ketel: De Dietrich
 • Groene energie: 0,196%
 • Postcode: 8620
 • Verbruik Mazout: 1660 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Gaselwest Vlaanderen
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,390
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3330 kWh
energie-vergelijken-nieuwpoort

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste je huis en woningdetails. Dat betreft omvang van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Nieuwpoort gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1560 m3 en 3330 kWh. Gebruik jij geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. De data die je invult werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Veelal kan het uit om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Bij ieder contract lees je details als type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Nieuwpoort, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die aansluit op jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte leverancier in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het bedrijf. Denk aan www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Nieuwpoort


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €345 bonus betekenen. Toch, wat zijn de andere opties zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be lees je 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Tip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Praktisch advies 3: was met waterbesparing
 • Tip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaartip 5: Houd de brievenbus dicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: maak een sport van het overstappen in Nieuwpoort. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Doorgaans worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En misschien krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Nieuwpoort. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verwerkt jouw betreffende gas en stroom organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies een beschikbare energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Lampiris en ZENO. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Middels energiehunter.be check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.eni.com, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Nieuwpoort vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Nieuwpoort en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Nieuwpoort

De meeste organisaties leveren momenteel groene stroom in Nieuwpoort. Echter zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Nieuwpoort vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Nieuwpoort kennen we nogal wat stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 8620. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet West Vlaanderen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van OCTA+ contract.


Alle plaatsen in deze gemeente