Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Veurne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Veurne? Geholpen door energiehunter.be vind je supersnel alle relevante energieleveranciers als o.a. OCTA+ en Lampirus. Schets jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Veurne voor jou de beste prijs heeft. Daarbij tref je via de Energiehunter belangrijke info over topics zoals verschillende aanbieders en tips om te besparen op energie. Verder komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Veurne
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasGaselwest Vlaanderen
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenonder elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Gemiddelde besparing van € 380,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Veurne?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in de regio Veurne. Dat gaat van Lampirus tot aanbieders zoals OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het gas- en elektra netwerk van Infrax West. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Veurne is voor jouw situatie? Voer hierna de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas en stroom organisaties hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Dankzij onze tarievencheck achterhaal je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Veurne, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Middels selecties in onze vergelijker zoek je verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Veurne

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: de duurzaam goedkopere energieleverancier
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Reken jouw energiekoste online uit
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Eerlijk en transparant
 • Comfort Energy: Altijd inzicht in het verbruik
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de energietarieven zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Veurne heet Infrax West. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Veurne wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Gaselwest Vlaanderen. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Veurne

 • Provincie: West Vlaanderen
 • Gemeente: Veurne
 • Populair merk: Elco
 • Aandeel groen: 0,197%
 • Centrale postcode: 8630
 • Verbruik stookolie: 1670 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Gaselwest Vlaanderen
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-veurne

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Veurne is dit gemiddeld zo’n 1565 m3 + 3335 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. Al deze zaken hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracttermijn kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote leveranciers en contracten. Bij ieder pakket zie je specificaties als soort stroom/gas, contractsduur, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Veurne, en de eventuele korting. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.essent.be en www.trevion.be. De door jou gekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Veurne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €310 bonus betekenen. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Onderstaand lees je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bezuinigtip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktische tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters raden aan: ga elke jaar opnieuw overstappen in Veurne. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Veurne. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij 1 jarige contracten krijg jij elk jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt je geselecteerde gas en stroom organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe maatschappij. Bedrijven als Luminus, Essent + Energy People. Daarna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie toekomstige gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lagere onkosten en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Veurne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Veurne en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Veurne

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Veurne. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij echte groene energieleveranciers in Veurne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Veurne zien we verscheidene initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 8630. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet West Vlaanderen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Luminus contract.


Alle plaatsen in deze gemeente